Mud Masters: ik haak af…

Ik ben een loser. Een afhaker. Een slappeling.

Ik heb definitief besloten zaterdag niet mee te doen aan de Mud Masters. Ik had me opgegeven voor de run van 12 km, maar ik begon er steeds meer tegenop te zien. Het feit dat ik niet heb getraind vond ik nog wel te overzien. Ik was benieuwd of mijn lichaam het zou kunnen. Ik had er ook serieus veel zin in. Maar de kou van de laatste dagen gooide roet in het eten.

Toen we ons opgaven voor Mud Masters was het november en lag ik in mijn bikini aan het strand op Curaçao. Dan lijken alle ideeën wereldplannen. We hadden net de 10 kilometer van de Curacao Marathon gelopen (en dat was te gek! Je leest het hier). Nog helemaal high van die run besloten we dat het een top idee was om ons in te schrijven voor Mud Masters. Zo gezegd, zo gedaan.

mud_masters_4

Eenmaal thuis vonden we nog wat slachtoffers en maakten we een groepsapp. We hadden er allemaal zin in, ook al vonden we het ook best spannend. En toen werd het opeens koud. IJskoud. Ik heb elke dag de weersvoorspelling in de gaten gehouden, maar het lijkt er niet op dat er de komende dagen opeens een omslag komt. En toen ik gisteren met mijn collega een lunchwandeling maakte besloot ik dat ik het niet ging doen. We liepen door een snijdend koude wind langs een open veld waarop water lag. Op het water lag een laagje ijs. Ik probeerde me voor te stellen hoe ik in alleen een thermoshirt en hardloopbroek op die waterplas af zou rennen en er zo in zou duiken, om vervolgens naar de overkant te tijgeren onder gaas door wat ook nog eens onder stroom stond.

En toen besloot ik dat ik dat ik dat helemaal niet voor de lol zou doen. Ik zou het alleen doen omdat ik het mijn teamgenoten had beloofd en omdat ik er een leuk artikel over zou kunnen schrijven. Maar of ik er nou echt plezier aan zou beleven, dat kon ik me echt niet voorstellen. Daarnaast ga ik zondag naar de Club Joy Conventie in Utrecht, wat betekent dat ik ook daar de hele dag ga sporten. We krijgen dan de nieuwe releases van de lessen die we gaan geven. Ik kan het me dus echt niet veroorloven om dan ziek te zijn. Ik heb in oktober 2013 een halve marathon gelopen toen het erg koud was. Doordat ik zo verkrampt was door de kou, kon ik de volgende dag amper lopen van de spierpijn. Ik wist dus dat als ik zou meedoen met Mud Masters, ik een heel zware zondag zou krijgen. Ook is het 2 uur rijden naar Haarlemmermeer, en ik zag het ook niet echt zitten na 12 km bikkelen en dan ijs- en ijskoud weer 2 uur terug te moeten rijden.

Eenmaal terug van de lunchwandeling zag ik op de groepsapp dat mijn maatjes voorstelden niet te gaan. Ook zij vonden deze kou echt te ver gaan. Ze stelden voor een andere datum te prikken.

mud_masters_3

Genoeg excuses om af te haken dus, maar toch wilde ik het niet. Het voelde echt als falen tegenover mezelf. Er doen zoveel mensen mee, dan moet het toch gewoon te doen zijn? En toch voel ik me ergens ook wel opgelucht. Ik zag zojuist dat het vrijdag zelfs nog gaat sneeuwen in Haarlemmermeer. Die obstacle run gaat er echt wel komen, maar voor onze allereerste gaan we dan toch maar op zoek naar een datum waarop er zeker geen nachtvorst meer is.

Dit is toch serieus geen weer om in het water te duiken?

Dit is toch serieus geen weer om in het water te duiken?

Het zal jullie vast een worst wezen dat ik niet meedoe, voor mij was het een hele stap om het af te zeggen. Ik keek er al zo lang naar uit. Ach ja, het is niet voor niks #ikpas maand voor mij :).

Dan focus ik me nu maar op de Helweek die gaat komen vanaf 14 maart. En dan de halve marathon tijdens de Venloop op 20 maart. Mijn knie zeurt al een paar weken en ik heb ook niet meer gelopen sinds begin februari, dus ik ben bang dat ook die plannen in het water gaan vallen. Duimen jullie met me mee, dat mijn knieën het toch gaan volhouden?

Hebben jullie wel eens het gevoel gehad te falen tegenover jezelf?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s