Review: Denon AH-W150 Exercise Freak

Ken je dat? Ga je lekker sporten, blijf je steeds hangen achter de draad van je koptelefoon. Vooral met hardlopen kan dat erg irritant zijn. Vaak heb ik de draad dan in 1 hand vast, zodat hij niet zo op en neer slingert. De Denon AH-W150 draadloze headset lost dat probleem op. Geen irritante draden meer, want de headset is via bluetooth verbonden met je telefoon, iPod of MP3-speler. Ik kreeg er een van Followfitgirls en testte hem natuurlijk meteen uit.

De draadloze koptelefoon is verkrijgbaar in verschillende kleuren (zwart, blauw en geel) en wordt geleverd in een stevige plastic verpakking. In de verpakking vind je behalve de oortjes en de gebruiksaanwijzing ook een USB oplaadkabel, een tasje om hem in op te bergen en 3 extra rubberen opzetstukjes om zo de voor jou juiste maat te kiezen. Ook zit er een karabijnhaak bij, waarmee je het tasje bijvoorbeeld aan je riem kunt hangen.


Normaal gesproken gebruik ik oortjes van Philips, die ook om je oren heen zitten, waardoor je ze niet verliest. De Denon AH-W150 oortjes zitten prima, ze vallen zeker niet uit mijn oren. De oortjes zijn verbonden met een draad, die aan de achterkant reflecterend is. Handig, maar ik heb er niks aan omdat mijn haar (wat ik met hardlopen in een staart draag) er overheen valt. Op de oortjes zitten een paar knopjes. Aan de ene kant zit een knop om hem aan en uit te zetten en twee knopjes om het volume aan te passen. Handig, want zo hoef je niet steeds je telefoon of MP3-speler tevoorschijn te halen als je het volume wilt aanpassen. Aan de andere kant zit een knop waarmee je binnenkomende telefoontjes kunt beantwoorden. De knopjes zijn prima te bedienen tijdens het sporten.

Ik merkte dat de oortjes van Denon het omgevingsgeluid veel meer tegenhouden. Daardoor heb je geen last van de wind (op de fiets erg handig), maar hoor je dus ook veel minder om je heen. Ik werd tijdens het hardlopen ingehaald door een auto en schrok me te pletter, omdat ik hem niet had horen aankomen.

Het geluid was wel even wennen. Het klinkt toch anders dan ik gewend ben met mijn Philips koptelefoon. De Denon heeft meer bas, waardoor de muziek wat harder dreunt. Ik was er overigens snel aan gewend. Het viel me wel op dat ik telkens een dreun hoorde bij elke stap. Alsof door het bewegen van de oortjes (of de kabel?) er steeds een geluid wordt geproduceerd. Ik vond dat wel echt hinderlijk. Als ik de oortjes stevig vasthield stopte het, maar dat loopt natuurlijk niet prettig en kan niet de bedoeling zijn. Na een half uurtje hardlopen had ik oorpijn. Ik weet niet of dat kwam door het dreunende geluid (de oortjes zitten helemaal in je oor) of doordat de oortjes toch wat zwaarder zijn, maar ik zou deze niet dragen als ik 2 uur ging rennen.

Conclusie

De Denon AH-W150 oortjes zijn heel handig, omdat je geen onhandige kabels hebt. Ik zou ze dan alleen niet gebruiken met hardlopen, omdat ik het dreunende geluid hinderlijk vind en de oorpijn naderhand was ook vervelend. Maar met fitness lijken ze me heel handig. Dan kun je je telefoon gewoon opbergen, want bluetooth kan best een flinke afstand overbruggen. Hoe handig is het om lekker te gaan trainen, zonder je telefoon mee te slepen en zonder die kabels waar je steeds in blijft hangen!

De Denon AH-W150 is o.a. te koop via bol.com voor 69,99.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s