mighty_matcha

Review: Mighty Matcha groene thee

Ik ben een ontzettende theeleut. Op een werkdag gaat er zo 3 liter thee doorheen. Al voor 10.00 uur heb ik mijn eerste liter thee op. Ik drink altijd groene of witte thee, maar ook heb ik meestal wel een doosje kruidenthee staan.

Op social media kwam ik Mighty Matcha tegen. En omdat ik een sucker ben voor mooie verpakkingen en goede marketing, moest ik die thee natuurlijk ook proberen. Ik surfte naar de website van Mighty Matcha en bestelde een blikje (voor 30 gram betaal je € 17,99). De volgende dag werd het al bezorgd.

De verpakking

Zoals ik al zei ben ik nogal gevoelig voor bijzondere verpakkingen. Deze is dan ook weer erg leuk en staat heel gezellig op mijn bureau. Het is een klein groen blikje met een draaideksel, zodat je het blikje goed kunt afsluiten. Door de groene kleur krijg je eigenlijk al meteen het gevoel dat het gezond is. Toch slim. Op de verpakking staat op een speelse manier hoe je de thee moet zetten, en 4 kenmerken: energising supertea (nou, ik ben benieuwd, laat die energie maar komen!), very high in antioxidants (antioxidanten zijn altijd goed), promotes concentration (aangezien ik het concentratievermogen van een schoenzool heb is dit ook welkom), drunk often by Buddhist monks (leuk weetje).

mighty_matcha

mighty_matcha

In het blikje zit een zilverkleurig zakje. Daarin zit het matcha poeder. Het is dus wel echt heel goed verpakt, zo blijft hij vers. Ik heb het zakje open geknipt en het poeder in het blikje gedaan, dat leek mij in ieder geval de bedoeling. Het poeder is knalgroen en doet me denken aan tarwegraspoeder. Het ruikt ook een beetje grassig.

mighty_matcha

mighty_matcha

De smaak

Tijd voor de test! Je moet een half theelepeltje poeder in een kop doen, en er water van ca 80 graden bij gieten (water koken met de waterkoker en vervolgens 3 min laten afkoelen). Bij 100 graden kunnen de antioxidanten beschadigen. Goed roeren en klaar! Kind kan de was doen. Geen theezakje meer dat je ergens kwijt moet en geen zeefje nodig want het poeder lost gewoon op. Na een tijdje zakt het wel een beetje naar de bodem, dus ik roer gewoon af en toe even door mijn thee.

mighty_matcha

Deze groene thee doet zijn naam eer aan, want groen is ie! Anders dan de heldere groene thee die ik gewend ben (en die meestal meer geel dan groen is), is deze troebel en knalgroen. De smaak is onmiskenbaar groene thee. Ik houd er van, dus deze vind ik ook erg lekker. Het smaakt wel anders dan de groene thee uit de supermarkt, maar ik vind hem positief anders smaken. Een beetje een grasachtige zachte smaak. Niet dat ik ooit gras eet, maar dat leek me de beste omschrijving. Vaak heeft groene thee een wat bittere smaak, dat heeft deze helemaal niet.

Waar is het goed voor?

Leuke verpakking, lekkere smaak, maar waar is matcha thee nou precies goed voor? Op de website van Mighty Matcha staan een aantal gezondheidsvoordelen van deze thee.

Deze thee is 15x zo sterk als gewone groene thee, waardoor de gezondheidsvoordelen ook groter zijn. 1 kopje van deze thee staat gelijk aan 15 koppen gewone groene thee (afgezien van de hoeveelheid water uiteraard). Het bevat 137 keer meer antioxidanten. Antioxidanten zijn stoffen die ons beschermen tegen vrije radicalen en daarmee tegen allerlei (chronische) ziektes waaronder kanker.

De thee is goed voor je huid, vanwege de looistoffen. Looistoffen zijn stoffen in planten die de eigenschap hebben eiwitten in de huid en weefsels te binden, waardoor je de stevigheid van de huid behoudt. En rode of geprikkelde huid kan verminderen door het drinken van groene thee en je haar gaat er van glanzen.

Vaak wordt groene thee gebruikt bij het afvallen. Dit omdat het de stofwisseling versnelt en de eetlust remt.

Groene thee heeft een rustgevende werking, omdat het de aanmaak van het stresshormoon cortisol afremt.

Er zit cafeïne in groene thee, maar anders dan bij koffie en zwarte thee wordt deze gebonden aan de looistoffen in de groene thee, waardoor het langzamer in je lichaam wordt verdeeld. Daardoor blijft de opwekkende werking langer behouden en bevordert het de stofwisseling en de doorbloeding van de hersenen, wat weer tot verbetering van het concentratievermogen leidt.

Verder zitten er een hoop vitamines en mineralen in de matcha thee. Alleen maar voordelen dus! Omdat ik heel veel thee drink, vind ik het wel belangrijk dat ik dan ook een gezonde variant kies. Zo schrok ik best wel toen ik hoorde dat een bekend theemerk in vrijwel alle smaken een suikervervanger toevoegt! Dat wil ik niet hebben in mijn thee. Mighty Matcha is volledig natuurlijk en biologisch. Letterlijk en figuurlijk echt groen dus. En het is ook nog eens lekker, dus ik ben helemaal tevreden! Het is wel wat duurder dan een doosje thee uit de supermarkt, maar omdat je maar een halve theelepel per kop nodig hebt doe je er best lang mee.

Welke thee is jouw favoriet, en kies je ook voor een biologische variant? Ben jij bereid om daar dan iets meer voor te betalen?

 

Advertenties

6 gedachtes over “Review: Mighty Matcha groene thee

    • EllenSteuten zegt:

      Hallo Corrie,
      Zelf heb ik het destijds (2016) op de site van mighty matcha besteld, maar die site lijkt niet meer te bestaan. Je kunt dit ook kopen bij winkels zoals Holland & Barret (voorheen De Tuinen). Als je zoekt op matcha thee poeder vind je diverse verkopers. Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s