fitbit_one

Getest: Fitbit One

Ja hoor, ik heb weer eens een nieuw gadget aangeschaft. Wederom een stappenteller, deze keer is het de Fitbit One. Waarom ik nog een stappenteller wilde en hoe deze bevalt? Ik leg het je uit.

Waarom nog een stappenteller?

Ik draag dagelijks een stappenteller. Eerst was dat de Fitbit Flex , en toen die het begaf kocht ik een Fitbit Charge HR. Ik vind het leuk om dagelijks bij te houden hoeveel stappen ik zet, en ik vind het ook belangrijk om mijn dagdoel van 12.000 stappen te halen . Het is elke keer weer een uitdaging om zoveel mogelijk stappen te zetten en het blijft leuk om aan het eind van een actieve dag die hoge cijfers te zien.

Het enige nadeel van de Charge HR vind ik zijn uiterlijk. Het is toch best een grof bandje en omdat ik hem naast mijn horloge draag, stoor ik me er zo nu en dan toch echt wel aan. Ik heb geprobeerd om hem om mijn andere pols te dragen, maar om de een of andere reden vind ik dat echt niet prettig zitten. Ik vind het mooi om naast mijn horloge wat armbandjes te dragen en dan zit die Fitbit toch wel in de weg. Dus ik besloot een Fitbit te bestellen die je niet om je arm draagt.

De reden dat ik wederom voor het merk Fitbit koos, is omdat je verschillende trackers kunt aanmelden op 1 app. Als ik halverwege de dag van tracker wissel, worden de gemaakte stappen gewoon opgeteld. Ik hoef dus alleen een extra tracker aan te melden op de app en that’s it.

Wat is de Fitbit One?

Fitbit heeft 2 modellen die je niet om je pols draagt: de Fitbit Zip (€ 59,95) en de Fitbit One (€ 99,95). Fitbit Zip is het meest basic model, die niet meer doet dan het tellen van je stappen en actieve minuten. Op zich voldoende voor het doel waarvoor ik hem wilde gebruiken, maar dit model vond ik aan de grote kant. Ik was bang dat deze me toch in de weg zou gaan zitten als ik hem aan mijn broek of bh zou bevestigen. Ik las in reviews op internet ook dat de clip van deze tracker regelmatig brak omdat het materiaal zo stug is. Daarom koos ik voor de Fitbit One. Dit model is iets kleiner en heeft naast een stappenteller ook een sleeptracker (die ik overigens niet gebruik) en een uitgebreider display.

fitbit_one

Het eerste gebruik

Ik bestelde mijn Fitbit One via Bol.com. Hij is verkrijgbaar in zwart (€ 84,95) en aubergine (€ 99,95). Ik koos voor de zwarte uitvoering. De stappenteller wordt geleverd in een klein doosje met daarin de Fitbit One, een armband om hem ’s nachts te dragen (dan kun je je slaap bijhouden en de stille wekker instellen), een rubberen hoesje met clip, waarmee je de stappenteller aan je kleding kunt bevestigen en een oplader.

fitbit_one

 

fitbit_one

Het in gebruik nemen van de Fitbit One is heel eenvoudig. Je installeert de app, of je voegt een tracker toe als je, net als ik, de app al in gebruik had. Op de Fitbit One komt een code die je overneemt op je telefoon et voila, klaar is Kees.

De Fitbit One laad je op met een klein kabeltje, je hebt hiervoor wel een USB stekker nodig. Die zit er niet bij. Ik gebruik de stekker van mijn iPhone, maar je kunt hem ook in de USB poort van je computer opladen.

fitbit_one

Het apparaatje is vrij klein en heeft afgeronde hoeken. Daardoor kun je hem gemakkelijk in je broekzak stoppen. Ik ben bang dat ik hem dan een keer mee ga wassen of dat ik hem verlies, dus ik heb hem meteen in het rubberen hoesje gedaan. Het liefst draag ik hem in mijn broekzak, met de clip aan de buitenkant van mijn broekzak. Je ziet dan wel de clip zitten, maar die valt nauwelijks op.

fitbit_one

 

fitbit_one

Op de stappenteller zit een klein knopje. Als je erop drukt zie je eerst de tijd. Als je nog eens drukt zie je het totaal aantal afgelegde stappen, vervolgens zie je de afstand die je hebt gelopen, het totaal verbruikte calorieën, de beklommen verdiepingen en een bloemetje waarvan het steeltje langer wordt naarmate je meer stappen hebt gezet. Leuk detail.

fitbit_one

Via de app kun je instellen welke functies je wel en niet wilt zien op de stappenteller. Op de app zie je alles in een oogopslag.

IMG_9796

Hoe bevalt hij?

Ik vind het ideaal om af en toe niks om mijn pols te hebben. Zo kan ik ook eens een leuk armbandje dragen naast mijn horloge. Ik wilde de Fitbit One eigenlijk aan mijn bh vastmaken, maar daarvoor vind ik hem toch net te groot, dat zie je toch echt wel onder (strakke) kleding. Het fijnste aan de Fitbit trackers vind ik hoe gemakkelijk ze samen te gebruiken zijn. De app heeft er totaal geen moeite mee om de 2 apparaatjes naast elkaar bij te houden. Helemaal bovenaan in het startscherm zie je welke tracker je op dat moment gebruikt. Wissel je halverwege de dag, dan komt de andere tracker daar te staan. Een leuke nieuwe functie van de Fitbit app is de mogelijkheid om aan het eind van de dag je statistieken te delen en een foto toe te voegen.

IMG_9797

De batterij gaat lang mee, als ik hem niet gebruik is hij na een week nog gewoon vol. Als ik hem dagelijks gebruik gaat hij zo’n 5 dagen mee. Ook handig om af te wisselen dus, als de ene opgeladen moet worden kan ik de andere dragen. Nooit meer die frustratie van een lege batterij als je net die dag heel veel stappen hebt gezet, die met een lege batterij dus niet meer worden getrackt.

Ik merk dat ik toch nog steeds mijn Fitbit Charge HR het meeste draag, maar de Fitbit One is een fijne aanvulling die ik de afgelopen tijd ook regelmatig heb gedragen. Bijvoorbeeld tijdens het uitgaan als ik toch liever niet die aanwezige band om mijn pols wil.

Wat ik ook heel leuk vind aan de Fitbit app, is dat je vrienden kunt toevoegen met wie je wedstrijdjes kunt doen. Zo is er een Fitbit Facebookpagina, waardoor een heleboel Fitbit gebruikers me hebben toegevoegd en ik word wekelijks wel uitgenodigd voor challenges. Het werkt echt motiverend om te zien dat een andere gebruiker net 2.000 stappen meer heeft dan jij, die 2.000 stappen wil je dan zelf ook nog even maken zodat jij diegene weer voorbij loopt.

Ben jij al overstag gegaan voor een activity tracker? En welke is jouw favoriet?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s