Getest: Adidas Ultraboost hardloopschoenen

Oke, ze zijn niet roze, en –erger nog- ze zijn niet van Nike! Je leest het goed, voor het eerst sinds minimaal 15 jaar ben ik gevallen voor een paar fluorgele hardloopschoenen van Adidas. De Adidas UltraBoost welteverstaan. Ik nam ze vandaag mee naar buiten voor een eerste testrondje en ga je vertellen hoe ze die test hebben doorstaan.

Wat voor schoen is Adidas UltraBoost?

Adidas heeft bij deze UltraBoost schoenen gekozen voor een zool van wat zij noemen Boost materiaal. Het ziet eruit als op elkaar geperste bolletjes, het lijkt wel wat op tempex. Dit materiaal zou extra veel demping moeten hebben en het zou tijdens het lopen energie terug moeten geven, waardoor je op lange afstanden minder snel moe wordt. Dat klinkt ideaal toch?

Adidas-Ultraboost

De schoenen zijn fluorgeel, maar dan net iets lichter, alsof ze lang in de zon hebben gestaan en hebben zwarte accenten. Ik vind het eigenlijk wel een mooie schoen, ondanks mijn voorliefde voor Nike. De schoenen zijn uit 1 stuk gemaakt, waardoor je nooit last kunt krijgen van schurende delen, door bijvoorbeeld een scheef zittende tong. Het aantrekken gaat heel gemakkelijk en doordat er aan de zijkanten een stuk steviger plastic zit, geven ze wat meer steun aan de zijkant van je voeten. Ze zaten al meteen heel lekker. Ik heb ze gekocht bij Run2Day in Eindhoven, ze kostten € 180,00 (ik kreeg € 20,00 korting met mijn inschrijving voor de Dam-tot-Damloop dus ik betaalde € 160,00). Ik heb aangegeven wat ik belangrijk vind bij hardloopschoenen: ik loop het liefst op neutrale schoenen met heel veel demping en stabiliteit. En omdat ik goede recensies had gelezen en erg benieuwd was naar het materiaal van deze zolen, wilde ik ze graag uitproberen.

Adidas-Ultraboost

De verkoopster liet me een stukje rennen en filmde dit, waarna het langzaam werd afgespeeld en ze precies kon zien hoe ik mijn voeten neerzet. Het klopte inderdaad dat ik helemaal recht (neutraal) loop, en dus geen corrigerende zolen nodig heb. Om te vergelijken met mijn huidige hardloopschoenen (Nike Zoom Vomero) heb ik die ook nog even aan getrokken. Ik voelde duidelijk verschil. De Nikes geven duidelijk meer steun, de Adidas zijn daarentegen soepeler en lichter. Beide schoenen geven lekker veel demping. Ik besloot de Adidas UltraBoost schoenen aan te schaffen en deze af te wisselen met mijn Nikes.

Adidas-Ultraboost

Adidas-Ultraboost

Hoe bevallen ze?

De verkoopster raadde aan de schoenen eerst in te lopen door er 2 korte runs van 7 a 8 km mee te maken. Dus dat was het plan. Ik moest de eerste kilometers wel een beetje wennen. De zool onder de voorvoet is dunner dan ik gewend ben, waardoor ik het gevoel had minder hard af te kunnen zetten en daardoor kleinere passen maakte. Ik was bang dat dat mijn snelheid niet zou bevorderen. Door de dunnere voorkant vond ik ook dat ik meer contact maakte met de ondergrond. Ik voelde oneffenheden op de weg wat beter. Al snel begon ik aan de schoenen te wennen, en toen ik bijna thuis was liep ik net zo lekker met de wind mee dat ik besloot er nog 2 km aan vast te plakken, waardoor ik uiteindelijk probleemloos 10 km heb kunnen lopen.

Adidas-Ultraboost

Ik voelde wel dat mijn voeten deze schoenen nog niet gewend zijn. Door de andere zolen en het bovenwerk dat minder ondersteunend is dan bij mijn Nikes, had ik na het lopen wat vermoeide schenen, en dan aan de buitenkant van de schenen aan beide kanten. Ik heb totaal geen last van mijn voeten gehad, geen blaren, geen irritaties, geen drukpunten.

Adidas-Ultraboost

Of Adidas daadwerkelijk kan concurreren met mijn eerste liefde Nike weet ik nog niet, maar ze zijn voor de eerste test in ieder geval glansrijk geslaagd. Vooralsnog lijken het me prima schoenen om mijn Nikes mee af te wisselen. Binnenkort maar eens een wat langere afstand gaan proberen, kijken of ik mijn mening dan nog moet bijstellen.

Wat zijn jouw favoriete hardloopschoenen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s