Review: Skullcandy Method Wireless Sport Women oordopjes

Tijdens het hardlopen luister ik altijd naar muziek, en wil ik elke kilometer de feedback van Runkeeper horen. Al jaren was ik verknocht aan mijn sport oortjes van Philips. Ik heb de witte, mijn vriend de zwarte. Deze oortjes zitten rondom je oor vast, waardoor ze echt niet uit je oren vallen. Dat gebeurde bij mij overigens toch regelmatig, omdat ik geregeld met mijn arm in de kabel blijf haken, waardoor ik ze zelf uit mijn oren trek. Lekker handig. Ook als ik op de fiets zit, heb ik bijna altijd mijn oortjes in om naar muziek te luisteren. Dan zit zo’n kabel ook in de weg. Ik vond het dus wel eens tijd voor een draadloze koptelefoon. Ik kocht een heel mooie koptelefoon van Sudio Sweden, waar ik later een review over zal schrijven, maar ook schafte ik deze oortjes van Skullcandy aan.

Ik ging naar MediaMarkt om te vergelijken welke oortjes er verkrijgbaar waren. Mijn eisen waren dat ze draadloos (Bluetooth) waren en goed in mijn oren bleven zitten.

Skullcandy Method Wireless Sport Women Bluetooth

Uiteindelijk koos ik dus voor de Skullcandy Method Wireless Sport oortjes, en dan de Women variant. Blijkbaar hebben vrouwen een andere (kleinere?) vorm oren en zouden deze oordopjes dus beter passen. Ik zou het zelf nog leuker hebben gevonden als de koptelefoon dan ook roze was geweest. Maar hij is wit, en dat vind ik ook mooi.

Inhoud van de doos


In de doos zit de koptelefoon, een oplaadkabeltje, de gebruiksaanwijzing en 3 setjes opzetstukjes in verschillende formaten. Doordat je tussen de verschillende formaten kunt kiezen, zit er altijd wel een tussen die precies past. De opzetstukjes die er al op zaten in de doos, pasten mij prima. De andere setjes heb ik dan ook bewaard voor als er een kwijtraakt of stuk gaat.De koptelefoon is wit met een beetje grijs, de opzetstukjes zijn gevlekt in verschillende kleuren. Ziet er leuk uit! Aan de zijkanten staan kleine doodskopjes, een leuk detail. De koptelefoon is eigenlijk een soort haarband, maar dan een die je niet over je hoofd draagt. Je draagt hem om je nek, en dat zit verrassend comfortabel. Ik voel hem helemaal niet zitten als ik hem om heb. Met een grotere kraag of capuchon is het wel even zoeken waar je hem moet laten, maar met hardlopen heb ik dat toch niet. Aan de band zitten de oortjes vast.


Testen maar!

Allereerst moest de koptelefoon worden opgeladen. Er zit een oplaadkabel bij, maar die ben ik na het eerste gebruik al meteen kwijtgeraakt. Gelukkig heeft hij een gewone micro-USB aansluiting, zodat ik hem ook kan opladen met de kabels van mijn ereader en Samsung tablet. Tijdens het opladen gaat er een rood lampje aan.

Eenmaal opgeladen kon ik hem gaan testen. Binnen een minuut had ik contact met mijn iPhone via Bluetooth. Dat ging echt heel simpel. Op de linkerkant van de “haarband” zitten de knoppen om hem mee te bedienen. Met de middelste knop (waarop een doodskopje staat) zet je hem aan en uit. Hij maakt dan ook meteen contact met het apparaat waaraan je hem hebt gelinkt. Je hoort dan ook heel duidelijk “connected”. De andere 2 knoppen zijn voor het harder en zachter zetten (kort indrukken) en om vooruit of terug te spoelen (langer indrukken). Met de middelste knop kun je de muziek pauzeren en een inkomende oproep beantwoorden.


Ik heb hem nu al verschillende keren meegenomen tijdens het hardlopen en hij bevalt goed! Ik moest even wennen aan het geluid. Deze oortjes zitten dieper in mijn oren dan mijn oude Philips oortjes, waardoor je tijdens het lopen bij elke stap een soort dreun hoort, ook sluiten ze op die manier het omgevingsgeluid wat meer af. Niet te hard zetten dus en goed opletten onderweg.

Ik moest ook even wennen aan de bediening. Maar dat ging aardig snel. Doordat het doodskoplogo op het middelste knopje staat, voel je vanzelf dat dat de middelste knop is, en weet je automatisch ook waar je moet zijn voor de andere 2 knoppen.

Ik vind het echt ideaal dat ik geen kabels meer heb. Mijn telefoon blijft de hele weg in mijn zak of in mijn Spibelt. Tijdens het fietsen stop ik hem gewoon in mijn tas. Ook zit de koptelefoon comfortabel. Als je de dopjes uit je oren haalt, verlies je ze niet omdat de haarband goed om je hals blijft zitten.

Op de doos staat dat hij 9 uur meegaat na 1 keer opladen. Op internet staat dat hij 5 uur meegaat. Ik heb dat niet getest, omdat ik hem oplaad zodra hij nog halfvol is. Niks vervelender dan onderweg zonder muziek staan!

De voor- en nadelen

Wat vind ik de voordelen en nadelen van de Skullcandy Method Wireless Sport koptelefoon?

Voordelen:

  • Geen kabels, dus je telefoon kan de hele tijd gewoon in je zak of tas blijven zitten;
  • Door de stevige band om je hals kun je de dopjes uit je oren halen zonder ze te verliezen of op te moeten bergen;
  • De dopjes vallen echt niet uit je oren;
  • Hij is waterresistant, dus hij overleeft zweet en een regenbui;
  • Lange gebruiksduur na opladen;
  • Werkt simpel en snel;

Nadelen:

  • De hoofdband kan in de weg zitten als je een grotere kraag of capuchon hebt;
  • Door de hoofdband nemen ze wat meer plaats in, iets lastiger op te bergen;

Deze koptelefoon kost € 60,00 en is bijvoorbeeld te koop bij Mediamarkt.

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Review: Skullcandy Method Wireless Sport Women oordopjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s