Review: Studox + kortingscode

Concentratie. Niet mijn sterkste kant. Ik ben enorm snel afgeleid en kan bijvoorbeeld geen tv programma kijken zonder tegelijkertijd ook nog met mijn telefoon bezig te zijn. Op mijn werk leidt het ertoe dat ik vaak met 3 dingen tegelijk bezig ben, en daardoor dus veel minder productief ben. Zouden concentratieverhogende capsules mij kunnen helpen?


Wat ik wel eens doe om me beter te concentreren, is mijn outlook even uitzetten. Daardoor krijg ik geen melding als er mail binnenkomt. Als ik een mailmelding binnen krijg, klik ik 9 van de 10 keer de mail aan en als het iets is wat ik direct kan afhandelen dan doe ik dat. Gevolg: ik moet weer even nadenken waar ik ook alweer precies mee bezig was en het duurt weer even voor ik er weer in zit. Door mijn mail uit te zetten, kan ik me even wat beter concentreren op een andere taak en pas als ik die af heb, ga ik mijn mail weer checken.

Ik maak ook altijd to-do lijstjes. Op mijn werk heb ik een to-do boekje, waar ik alle taken in zet die af moeten. Ik heb meestal een lijst met taken die geen haast hebben, en een aparte bladzijde met taken die ik die dag wil afronden. Het leukste is natuurlijk het doorstrepen van de taken die gedaan zijn. Ook thuis maak ik wekelijks to-do lijstjes. Ik moet alleen nog iets beter leren plannen, want in de praktijk komt het er meestal op neer dat ik in de weekenden iets te lang ga relaxen, waardoor ik op zondag een veel te lange to-do lijst heb, die ik met geen mogelijkheid af krijg en ik het weekend gestrest afsluit.

Wat zou het handig zijn als ik op bepaalde momenten net even wat meer concentratievermogen zou kunnen hebben.

Van Studox kreeg ik 14 capsules van hun concentratie bevorderende capsules. Die moesten uiteraard getest worden!


Wat is Studox?

Studox is een voedingssupplement dat zorgt voor verhoogde concentratie en focus. Je neemt 1 capsule in en na 20 tot 30 minuten verbetert je concentratie, dit zou 3 tot 4 uur moeten aanhouden en zorgen voor een volledige focus. Na een uur kun je evt nog een capsule innemen voor een extra sterke werking (bijvoorbeeld bij een examen).

Wat zit er in?

Studox bestaat uit alleen maar natuurlijke ingrediënten (o.a. theebladeren, koffiebonen en druivensuiker). Het is dus niet te vergelijken met bijvoorbeeld Ritalin, wat sommige studenten innemen als ze extra gefocust moeten zijn. Ritalin is natuurlijk een medicijn tegen AD(H)D en lijkt me geen gezonde optie als je deze aandoening niet hebt.

De ingrediënten van Studox zijn:

L-Theanine: Dit is een aminozuur dat van nature voorkomt in theebladeren en een kalmerende werking heeft. Het verhoogt de hersenactiviteit en is daarmee ideaal voor mensen die moeite hebben zich te concentreren.

Cafeïne: Cafeïne werkt opwekkend, en deze stof in combinatie met L-Theanine zorgt voor betere mentale focus, alertheid en geheugen.

Rhodiola Rosea:

Rozenwortel, een kruid dat vooral in koude gebieden groeit. De Viking gebruikten dit kruid al om hun kracht en uithoudingsvermogen te vergroten. Het kruid staat bekend om zijn stress verlagende werking en het tegengaan van vermoeidheid. Uit onderzoek bij atleten is gebleken dat dit kruid zorgt voor verhoging van de concentratie, snelheid en fysieke kracht. Ook verhoogt het het uithoudingsvermogen en de stressbestendigheid.

Acetyl L-Carnitine

Acetyl L-Carnitine herken ik wel van voedingssupplementen die sporters vaak nemen. Het is een energieleverancier voor de hersenen. Het is een lichaamseigen stof, die afneemt bij het ouder worden en wordt vaak toegepast om het denkvermogen te verbeteren.

Gingko Biloba

De Japanse Notenboom bevordert de bloeddoorstroming tot in de kleinste vaatjes en dus ook de hersenen. Daardoor komt er meer zuurstof in de hersenen, wat de hersenfunctie verbetert. Het helpt je beter te onthouden en verbetert het concentratievermogen.

Dextrose

Dextrose is druivensuiker. Druivensuiker wordt snel in het bloed opgenomen en geeft daardoor snel energie.


Wanneer gebruik je het?

Je kunt de Studox capsules gebruiken als je wat extra concentratie nodig hebt op je werk of bij je studie, maar ook om vermoeidheid tegen te gaan en voor meer energie en uithoudingsvermogen tijdens het sporten. Aangeraden wordt 1 a 2 capsules per keer. Je mag er maximaal 6 per dag.

Getest: hoe werkt het?

Van Studox kreeg ik 14 capsules. Ze kwamen per post in een enveop door de brievenbus. Ik vond het leuk om de Studox tabletten te gaan proberen. Zou het iets voor me doen?

Voordat ik naar Curacao ging, had ik maar een korte werkweek. Ik maakte ‘s ochtends zoals altijd een to-do lijstje en ging aan de slag. Om 8.00 uur nam ik een capsule in. Ze zijn van een normaal formaat, prima in te nemen met wat water. Ik wachtte geduldig af of de extra focus zou inkicken na 20-30 minuten.

Ik merkte niet veel verschil. Ik kon lekker doorwerken, maar dat kwam misschien ook wel door het feit dat ik alles ook echt woensdag af moet hebben en dus alleen mezelf heb als ik andere dingen ga doen tussendoor.

Na de middagpauze merkte ik wel dat ik er weer moeilijk in kwam. Ik ging weer van alles door elkaar doen, en het werd weer een zooi op mijn bureau en in mijn hoofd. Om 14.30 nam ik daarom nog een capsule. Ik merkte niet echt een duidelijk verschil.

De volgende dag nam ik er in de ochtend geen. ’s Ochtends ben ik meestal op mijn helderst, dus ik besloot er pas na de middagpauze een te nemen. Deze keer leek ik het wel echt te merken. Ik voelde een soort alertheid, alsof ik koffie had gedronken. Nou drink ik geen koffie, maar ik vergelijk het maar even met het gevoel dat ik krijg van cafeïne. Alsof mijn ogen opener zijn en ik sneller reageer. Geen vervelend gevoel overigens, het is geen gejaagd gevoel. Ik kan me wel voorstellen dat je er ook goed mee kunt trainen. Ik moet echt met een schema de gym in gaan, anders doe ik 3 oefeningen en weet ik daarna weer niet wat ik zal gaan doen, ga ik lopen kletsen en stop ik maar weer vroegtijdig. Ik maakte gebruik van het effect en werkte een paar uur keihard door.

Inmiddels ben ik alweer enige tijd terug van vakantie en is het kerst en oud en nieuw geweest. De jaarafsluiting komt er weer aan en daardoor ligt er nu weer veel werk op mijn bureau. De laatste dagen word ik ook steeds gebeld en gemaild, waardoor ik me niet goed kan concentreren. Ik heb dan ook weer eens de Studox capsules tevoorschijn gehaald.

Deze keer leek het echt te helpen. Ik heb een paar uur echt lekker door kunnen werken. Toch altijd fijn om weer een aantal taken van die to-do lijst af te kunnen strepen!

Ook benieuwd? Hier zijn de Studox capsules te bestellen.
Wil je zelf proberen of jij er baat bij hebt? Bestel dan nu met de kortingscode Ellefit en krijg 5 euro korting bij een minimale besteding van 34,95.

Edit: regelmatig word ik gemaild door mensen die naar aanleiding van mijn artikel de capsules hebben bested en zich afvragen waarom ze worden geleverd in een envelop (en niet in een potje o.i.d.) en zonder toelichting. Ik heb contact opgenomen met Studox en dit was hun antwoord:

Dat komt omdat wij een duurzaam bedrijf zijn, en alles wordt vermeld op de site.

Een kort antwoord dus, maar ik ga ervan uit dat ze inderdaad niet die hoge kosten (en milieubelasting) willen maken om telkens 14 capsules in een potje te verzenden. Op de site kun je terugvinden hoe je de capsules gebruikt.
Mocht je verder nog vragen hebben dan raad ik je aan contact met Studox op te nemen.

Advertenties

5 gedachtes over “Review: Studox + kortingscode

 1. Haley zegt:

  Hallo Ellen,

  Ik heb nav jouw ervaringen de capsules besteld, maar ik heb er vragen over.

  Ik kreeg de capsules in een plastic zakje in een enveloppe zonder enige bijsluiter en/of omschrijving. Ik vertrouw het dus niet. Heb jij het ook zo opgestuurd gekregen?
  Ik heb het gevoel dat ik in de maling ben genomen en mijn geld kwijt ben.
  Ik hoor graag van je.

  groet
  Haley

  • EllenSteuten zegt:

   Hoi Haley,
   Ik kreeg ze inderdaad ook in een plastic zakje in een envelopje. Ik dacht dat dat was omdat ik er een paar kreeg om te testen. Ik heb destijds regelmatig mailcontact gehad met studox, wellicht kun je ze even mailen om je vraag te stellen?
   Groetjes, Ellen

   • Haley zegt:

    Hallo Ellen,

    Dank je wel voor je snelle reactie. Ik heb ze al een mail gestuurd inderdaad. Vreemd toch dat je ze zo opgestuurd krijgt?
    Ik wacht hun reactie maar even af….

    Groet
    Haley

  • pawri zegt:

   Hey,
   Ik heb precies het zelfde! Ik heb me er heel erg op verheugd en zat al te wachten op het zo leuke paketje die in de fotos op de site te zien was, maar het envelopje die ik kreeg met twee plastic zakjes lieten me best schrikken, geen brief, geen gebruiksaanwijzing, geen ingredientenlijst niks..

   • EllenSteuten zegt:

    Hoi Pawri.
    Ik heb deze vraag veel gekregen. Ik kan er helaas geen antwoord op geven, maar ik raad je aan contact op te nemen met studox. Zij kunnen je vast uitleggen waarom het op deze manier wordt verstuurd.
    Groetjes, Ellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s