Healthy hotspot: Twentytwo Gym & Juice Eindhoven

Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met een nieuwe healthy hotspot in Eindhoven: Twentytwo Gym & Juice. Een paar weken geleden ging ik met Ana naar Health Advies Breda, voor onze meting. De mijne viel een beetje tegen, daar zal ik ook nog een artikel over schrijven. Omdat we die dag dus toch al samen op pad waren, besloten we er een workout bij Twentytwo aan vast te plakken. Irmo, de eigenaar, had ons uitgenodigd voor een workout en omdat we het altijd leuk vinden om nieuwe dingen te proberen, zeiden we daar natuurlijk geen nee tegen!

Hoe kom je er?


Het adres van Twentytwo Gym & Juice is Victoriapark 10 in Eindhoven, dat is in de buurt van het PSV stadion en de Willemstraat. Tja, eigenlijk is het heel simpel en vanuit het station loop je er binnen 10 minuten naartoe. Maar op de een of andere manier had Ana’s telefoon een ander eindpunt bedacht bij dit adres. Volgens Ana’s telefoon moesten we rechts, volgens de mijne moesten we links. Omdat we wel wisten waar het ongeveer was, wisten we dat mijn telefoon sowieso compleet verkeerd zat. Door al dit getwijfel kwamen we uiteindelijk een kwartier later dan afgesproken aan.

Twentytwo Gym & Juice, het concept


Wat is het eigenlijk precies voor zaak? Eigenlijk is het het beste te omschrijven als een combinatie van een gym met een juicebar, waar je behalve sapjes en smoothies ook lekkere en gezonde lunches kunt krijgen. Alles wordt zelf gemaakt, en de voedingsdeskundige weet je precies te vertellen wat goed voor je is en in welke mate.

Je komt binnen in de juicebar, die er heel gezellig en fris uitziet. De bar is van natuurlijke materialen (er hangen zelfs een paar schommels, hoe relaxed!) en er zit een frisse mintgroene kleur op de muur. Buiten is een zonnig terras. Aan de linkerkant vind je de personal trainingsstudio. Dit is een niet al te grote ruimte, omdat het hier draait om personal training. Een op een training dus. Of in kleine groepjes, zoals wij deden.


Je kunt hier terecht voor personal training, bootcamp, yoga en voedingsadvies.

Onze training

Er zijn een aantal trainers in dienst en wij werden begeleid door Lonneke. Ze had een training voor ons bedacht aan de hand van een spel kaarten. Na een korte warming up op de crosstrainer werd er een kaartspel ondersteboven op de grond gelegd. Je moest steeds een kaart omdraaien. Het symbool gaf de oefening aan en de waarde vertelde je hoe vaak je de oefening moest doen. Harten vier? Dat betekende 4 sit-ups. Schoppen 9? Dat was dan 9 keer squatten. Draaide een van ons een joker om, dan moesten we allebei 10 burpees doen. Zo gingen we net zo lang door tot alle kaarten op waren.
Binnen de kortste keren waren we dus al lekker bezweet. Omdat we tegen Lonneke hadden verteld dat onze flexibiliteit te wensen overliet, kregen we vervolgens nog een aantal flexibility oefeningen.

De juicebar

Na deze fijne training dronken we een sapje. Ik koos een oranje, waar in ieder geval wortel en citroen in zat, en die ik erg lekker vond. Ana koos een groene, met onder andere komkommer en ook zij vond hem heerlijk. De zon was gaan schijnen en we konden nog even lekker buiten zitten.Voedingsdeskundige Anne Marije legde ons uit hoe ze tot het concept Twentytwo waren gekomen en welke mogelijkheden er zijn. Ook legde ze ons uit wat het verschil is tussen een slowjuicer en een gewone juicer, en hadden we het nog even over alle lekkere dingen die ze maken en verkopen.

Aanrader?

Als je in de buurt woont zou ik er zeker eens langs gaan! Je kunt er ook gewoon binnenlopen voor een sapje, lekker en gezond. Als je op zoek bent naar een fijne personal trainingsstudio is het ook zeker een aanrader. Ik vond vooral de ongedwongen sfeer prettig.

Klik hier voor de site van Twentytwo.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s