bioderma

Neoderma Bio-peeling: het eindresultaat

Een tijdje geleden schreef ik over de Neoderma Bio-peeling die ik had gedaan bij Kelly’s Schoonheidssalon en Pedicure. Inmiddels heb ik de kuur afgemaakt en is het eindresultaat zichtbaar. Hoe is de kuur bevallen en ben ik blij met het resultaat?

De Neoderma Bio-peeling kuur

De kuur bestaat uit 3 behandelingen, die je bij voorkeur binnen 2 weken alle drie moet laten doen. Dit versnelt het vernieuwingsproces van de huid. Ik kreeg behandeling 1 op vrijdag, behandeling 2 precies een week later en behandeling 3 weer een week daarna. De eerste behandeling vond ik qua gevoel het heftigst. Ik wist natuurlijk ook niet wat ik kon verwachten. Hier kun je lezen hoe de behandeling ging. De tweede behandeling voelde voor mijn gevoel minder heftig. Mijn huid leek minder lang dat prikkelige gevoel te houden en ik was helemaal niet rood. Maar na de derde behandeling had ik wel de rest van de dag een rood gezicht en bleef mijn huid ook de hele dag nog gloeien. Het is een vrij pittige behandeling, maar zeker niet onaangenaam. Ik vind het prikkelige cactusgevoel eigenlijk wel lekker, je voelt je helemaal schoon.

Verzorging tijdens de kuur

Tijdens de kuur heb ik de producten van Neoderma gebruikt (lees hier welke dat zijn). Het zijn fijne producten, mijn gevoelige huid reageerde er prima op. Tijdens de kuur heb ik totaal geen last gehad van pukkeltjes of ontstekingen, heel fijn! Ik heb netjes 2x per dag mijn huid gereinigd, daarna tonic gebruikt en vervolgens de Blue Blood gel en de hydraterende crème en af en toe het masker, wat ik de hele nacht laat intrekken. Ongeveer 1x per week gebruikte ik de scrub. Inmiddels is de Blue Blood gel helaas op, dit is wel een heel fijn product en het ruikt ook nog eens heel lekker. De Blue Blood gel zorgt ervoor dat de werkzame bestanddelen van de dag- of nachtcrème die je daarna gebruikt beter worden opgenomen.

Het eindresultaat

Na de derde behandeling was mijn huid de rest van de dag rood en branderig. De volgende ochtend was dit weer volledig over. Ongeveer 10 dagen na de laatste behandeling zou de huid volledig vernieuwd zijn. Ik heb weinig last gehad van vervellen, ik heb alleen op mijn kaken een beetje velletjes gehad, maar dat was niet het vermelden waard eigenlijk. Het viel totaal niet op.

Ik heb -dom, dom- geen voor- en nafoto’s gemaakt. Ik kan jullie het verschil dus niet laten zien. Feit is wel dat ik een hele maand (!) geen enkele ontsteking op mijn gezicht heb gehad. Afgelopen week had ik 1 ontsteking op mijn kin, die ook weer vrij snel weg ging. Het is niet zo dat mijn huid er na de behandelingen opeens helemaal egaal en glad uitziet, maar ik zie (en voel) wel degelijk verschil. Zo zijn de pigmentvlekjes wat minder opvallend geworden, ik ben benieuwd hoe dat gaat zijn als ik weer wat kleur in mijn gezicht ga krijgen deze zomer. Dan worden de pigmentvlekken altijd veel zichtbaarder.

Verder voelt mijn huid veel gladder en zachter aan. Dat verschil zie je niet zo goed, maar voel je des te beter. Ik gebruik niet vaak gezichtsmake-up, maar als ik het gebruik heb ik veel minder nodig en smeert alles lekker snel en soepel uit op mijn huid. Ik verberg vlekjes altijd met een concealer en ik merk dat ik minder hoef weg te werken dan voorheen. Ook lijken de fijne (droogte)lijntjes op mijn voorhoofd minder en lijken de porien bij mijn neus wat kleiner.

Zo ziet mijn huid er momenteel uit zonder make-up:


Ik ben heel tevreden en ga zeker verder met de onderhoudsbehandelingen. Aangeraden wordt om na een kuur elke 6 weken een behandeling te laten doen. Omdat ik 6 weken na de laatste behandeling toevallig op Curacao ben, wil ik de behandeling een of 2 weken uitstellen. Je huid is na een behandeling namelijk erg gevoelig voor zon en ik wil natuurlijk voorkomen dat ik heel veel nieuwe pigmentvlekken oploop.

Naast de onderhoudsbehandelingen is het ook heel belangrijk dat je je huid beschermt met een SPF. Ik moet toegeven dat ik dat niet zo heel vaak doe. Alleen in de zomer smeer ik een SPF crème (factor 50, dat dan weer wel). Maar mijn dagelijkse verzorging bevat geen SPF. Ik heb de getinte SPF crème van Bioderma, maar de kleur is helaas aan de lichte kant voor mijn huid, dus zeker in de zomer kan ik die niet gebruiken.

Zijn jullie benieuwd geworden naar deze behandeling? Wat is jouw favoriete gezichtsbehandeling?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s