Mijn vijfde meting bij Health Advies Breda

Een paar dagen geleden kon je lezen hoe het ging met mijn eet- en trainingsschema (klik hier).
Ik gaf toen al aan dat ik me niet volledig aan mijn schema heb kunnen houden en daarom dacht dat mijn vetpercentage niet gedaald zou zijn. Inmiddels is de vijfde meting achter de rug en die was best positief!

Zaterdag hadden Ana en ik weer afgesproken om naar Breda te gaan voor onze meting en om te bespreken hoe het gaat met onze schema’s. Het is wel een eindje reizen (ik moet ongeveer een uur in de trein), maar ik vind het de reis echt wel waard. Onze coach Zwier weet inmiddels wat onze voorkeuren zijn, maar ook wat onze zwaktes en valkuilen zijn. Zo kan hij onze schema’s steeds gerichter opstellen. Hij kan ook heel goed uitleggen waarom hij bepaalde keuzes maakt. Zo wordt het helemaal duidelijk waarom er bepaalde voedingsmiddelen op mijn eetschema staan, en waarom ik de oefeningen moet doen die op mijn schema staan.


Het was druk bij HAB, waardoor we een kwartiertje moesten wachten. Geen probleem. wij vermaakten ons wel in de stad.

Ana was als eerste aan de beurt. Ze vertelde dat het supergoed ging met haar schema. Ze eet sinds kort vegan en dat bevalt haar heel goed. Ook de trainingen gaan haar goed af en ze voelt en ziet echt progressie. De meting was dan ook positief voor haar, ze was wederom gezakt qua vetpercentage. Zwier besprak met haar wat ze in haar nieuwe schema’s kon verwachten en toen was ik aan de beurt.


Hoe ging het met mijn schema’s de afgelopen tijd?

Ik vertelde dat ik wat moeite had gehad om me aan mijn schema’s te houden, omdat er heel wat sociale verplichtingen voorbij waren gekomen de afgelopen tijd. Ook had ik echt moeite met het niet snoepen. Dat is me dan ook echt niet gelukt. Ik heb wel geprobeerd het snoepen te compenseren door bij het avondeten dan de koolhydraten te schrappen en om even wat beter te plannen zodat ik op drukke dagen toch een rondje kon gaan hardlopen.

Ik gaf aan dat ik de beschuiten die ik op mijn schema had staan voor het ontbijt niet zo lekker vond en dat ik door de suikers juist veel behoefte kreeg aan meer suiker. Zwier gaf aan dat hij dit juist in mijn schema had gezet voor wat extra energie in de ochtend. Dat heb ik echter niet nodig, want als ik eenmaal 1 been uit bed heb gezet ben ik ook direct helemaal wakker. Die suikers bij het ontbijt worden in het volgende schema dus aangepast.

Mijn trainingsschema bevalt heel goed. Het is me de laatste weken gelukt om alledrie de trainingen in een week te doen. Daarnaast gaf ik natuurlijk ook 1 avond per week les en lukte het me om elke week minimaal 1 keer te gaan hardlopen.

De vijfde meting

En toen was het ook tijd voor mijn meting. Wonder boven wonder bleek met vetpercentage met 2% gezakt te zijn en was nu weer 16,5%. Blijkbaar heb ik het compenseren dus toch vrij goed ingeschat. Het resultaat was uiteraard beter geweest wanneer ik me volledig aan mijn schema had gehouden, maar ik was zeker niet ontevreden.

Komende week ben ik op Curaçao. En hoewel we daar wel dagelijks gaan sporten, is al dat lekkere eten en drinken moeilijk te compenseren. Ik laat het dus even los, en ga na de vakantie weer verder met mijn schema. Ik ben erg benieuwd wat Zwier deze keer op het programma zet!


Health Advies Breda

Ik ben nog steeds erg tevreden over de begeleiding van HAB. Als het minder ver reizen was, zou ik er waarschijnlijk elke 2 weken langs gaan, en dan zou ik wellicht ook meer resultaat boeken. Je hebt dan toch meer een stok achter de deur en je heb vaker de mogelijkheid om je schema bij te schaven. Mocht je in de gelegenheid zijn om er eens langs te gaan, dan zou ik je zeker aanraden een bezoekje te plannen. Voorwaarde is wel dat je er zelf volledig achter staat en er ook volledig voor gaat.

Vinden jullie het leuk om mijn ervaringen en voortgang te volgen? Heb je nog een vraag misschien? Laat het achter in de reacties!

 

Advertenties

Een gedachte over “Mijn vijfde meting bij Health Advies Breda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s