Sporten op vakantie, hoe doe ik dat?

Momenteel zit ik een weekje op Curacao. Lekker genieten van zon, zee en strand. En laten we al dat lekkere eten niet vergeten! Heel lekker hoor dat niksen, maar ik hou dat niet de hele dag vol, laat staan een hele week. Hoe probeer ik dan toch een beetje in beweging te blijven op vakantie?

Trainen op de sportschool

In november logeerden we in het Papagayo hotel, waar een sportschool bij zit. Deze was ons erg goed bevallen. Omdat het resort waar we nu slapen (Chogogo) er slechts een paar honderd meter vandaan ligt, waren we de eerste dag al bij “onze” sportschool te vinden. Ze bieden weekkaarten en losse trainingen aan, je kunt fitnessen en meedoen met groepslessen. Ideaal dus! Wil je op je vakantieadres gewoon doorgaan met trainen? Doe dan voor vertrek even wat onderzoek op internet. Is er een gym in de buurt en kun je er ook voor slechts een of 2 weken naartoe?

Hardlopen

Het blijft toch een van mijn favoriete bezigheden. Lekker hardlopen door een mooie omgeving. Zo ontdek je net even wat sneller de omgeving dan wanneer je gaat wandelen. Omdat we hier een tijdverschil hebben (het is op Curacao 6 uur vroeger), ben ik elke dag vroeg wakker. In de ochtend hardlopen vind ik heerlijk. De zon schijnt nog niet zo fel, en de rest van de dag lig je toch net even wat lekkerder op het strand. Al hardlopend ontdek ik vaak ook leuke plekjes in de omgeving.


Wandelen 

Wij houden ervan om van alles te zien en te doen in het land waar we zijn. Nou is dit mijn derde keer op Curacao in anderhalf jaar, dus het eiland heb ik inmiddels wel gezien. Maar het blijft lekker om wandelend de stad te verkennen. Zo hebben we gisteren een dagje in Willemstad rondgelopen. Konden onze verbrande schouders meteen even bijkomen van de zon.

Fietsen 

Wij zitten op Jan Thiel, dat is ongeveer 10 km van Willemstad. Bij het resort zijn gratis fietsen te leen, waarmee we een lekker fietstochtje naar Willemstad hebben gemaakt. Let wel op dat het niet veilig fietsen is hier! Dus het is niet aan te raden om in het donker te gaan fietsen. Verder kunnen we ook fietsend naar verschillende reastaurants in de buurt.  Via een bospaadje kun je vanuit Jan Thiel ook met de mountainbike naar Mambo Beach fietsen. Het is een leuke route en je bent binnen 20 minuten bij Mambo waar je lekker op het strand neer kunt ploffen. Dat hebben we dus uiteraard ook gedaan.


Het grootste deel van de dag liggen we gewoon op het strand hoor, maar door elke ochtend toch even iets aan beweging te doen voelt dat dan toch net wat lekkerder aan. En dan gaat zo’n ijsje er ook zeker wel in!


Doe jij aan beweging op vakantie? 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s