venlo_stormt

Venlo Stormt 2017

Mijn vriend doet elk jaar mee aan de obstacle run in Venlo: Venlo Stormt. Vorig jaar stonden we met de meiden te kijken hoe onze mannen over de finish kwamen en besloten we dat wij dat ook wel konden. Dus zodra de inschrijving voor 2017 werd geopend, waren we er als de kippen bij. De mannen gingen voor de route van 11 km en wij wilden voorzichtig beginnen en schreven ons in voor de route van 7 km. De maanden daarna dachten we niet meer aan onze inschrijving en van trainen is het eerlijk gezegd ook niet gekomen. Maar toch was het opeens 11 juni…

Het ongeluk

Op 10 juni gebeurde er echter een vreselijk ongeluk. Misschien heb je het gezien op het nieuws. Tijdens de teamstorm op zaterdag, wanneer de run een wedstrijd is, kwamen twee deelnemers op elkaar terecht nadat ze van een glijbaan af gleden. Een van deze deelnemers raakte buiten bewustzijn en de duikers konden haar pas na 5 tot 10 minuten vinden en uit het water halen. Het evenement werd direct afgelast. De deelneemster is helaas overleden. We waren er allemaal stil van. Wat een afschuwelijk ongeluk.

Toen bekend werd dat het op 11 juni met wat aanpassingen toch door zou gaan, besloten we toch mee te doen. De grote glijbaan was geschrapt en ook het wedstrijdelement was niet meer van toepassing. We beloofden elkaar bij elk obstakel op elkaar te wachten en dat we als we het eigenlijk niet durfden het obstakel zouden overslaan.

De start

Mijn vriend kon dit jaar niet meedoen en ook een andere vriend moest wegens vakantie afhaken. Zo bleven er 2 mannen over, die twee en een half uur na ons zouden starten. Wij stonden met zijn drieën om 11.30 uur aan de start. Ondanks dat we een van de eerste groepen waren, hadden we toch al wat vertraging. De organisatie had het team van het omgekomen meisje alleen laten lopen. Zo konden zij speciaal voor hun vriendin in alle rust het parcours afmaken. Wij moesten onder een brug wachten, zodat we uit de zon konden staan, want het was die dag 30 graden.

Na een kwartier wachten mochten we dan toch echt van start! Ik vond de start goed geregeld. Omdat we met een vrij kleine groep startten, was het niet druk op de route en kon je rustig alle obstakels doen zonder dat er iemand op je moest wachten, of jij bij iemand op zijn tenen ging staan. Achteraf las ik veel reacties van mensen die de start slecht geregeld vonden. Zij hebben allemaal heel lang moeten wachten. Dus mocht je ooit mee willen doen, zorg dan dat je zo vroeg mogelijk start.

De run

De vriendinnen met wie ik was, zijn niet gewend om veel te sporten. Voor hun was het niet te doen om de hele route te rennen. Dus we besloten bij elkaar te blijven en kleine stukjes te rennen, maar het grootste deel hebben we gewandeld. Ik heb af en toe een eindje gerend, waarna ik bij het volgende obstakel op ze wachtte. De stukken tussen de obstakels zijn kort, dus ik hoefde nergens langer dan een paar minuutjes te wachten. Doordat er zoveel obstakels waren, lijkt de run veel korter. Of zou ik dat vooral zo voelen omdat ik eigenlijk niet gerend heb?


De obstakels

Ik had nog nooit een obstakelrun gedaan en had geen idee wat ik moest verwachten. Maar al met al was het veel minder lastig dan ik had verwacht (gevreesd misschien?). We kwamen vooral heel veel trappen tegen en klimrekjes. Je had bij geen enkel obstakel hulp nodig van andere deelnemers. Omdat het zo warm was, was het heel fijn dat veel obstakels in het water zijn. De Maas in springen of door een modderbad kruipen? Geen probleem! Lekker verkoelend juist. Het moeilijkst vond ik de monkey bars, die blijven toch wel zwaar.


En aan het eind was er een soort grote trap waar het water als een waterval vanaf kwam en waardoor je je ogen niet open kon doen en dus op de tast naar boven moest. Boven moest je van een platform in het water springen. En dan was er nog het obstakel helemaal in het begin: allemaal tonnen die met planken aan elkaar zaten en waar je overheen moest balanceren. Niet mijn sterkste punt, maar ik heb het droog gehouden!

De sfeer

We kwamen allemaal met een dubbel gevoel. Aan de ene kant het ongeloof over het ongeluk en het meeleven met de familie en vrienden van dat meisje, anderzijds hadden we er ook wel veel zin in. We vonden de sfeer in de stad heel goed. Het was druk en overal was muziek en stonden er kraampjes met eten en drinken. De rest van de route viel het me op dat er weinig publiek langs de kant stond. Omdat ik nog nooit eerder had meegedaan weet ik niet of het daar normaal drukker is. Hier en daar was het ons ook niet helemaal duidelijk welke kant we op moesten. Meestal stonden er mensen de weg aan te geven, maar op plaatsen waar niemand stond konden we gelukkig een medestormer volgen.


Hoe vond ik het?

Omdat wij zo vroeg startten, hadden wij het voordeel dat het nog rustig was op de route. Wij hoefden bij geen enkele hindernis te wachten. We hoorden wel van mensen die laat startten, dat het overal erg druk was. We zagen zelf ook rijen wachtende mensen staan toen we zelf gefinisht waren. Ook hadden wij bij de start maar een kwartier vertraging, maar de mensen die laat startten hebben anderhalf uur moeten wachten tot ze van start konden.

Wellicht komt dit door de extra veiligheidsmaatregelen. Er werd overal goed op toegezien dat er niet teveel mensen tegelijk op bepaalde obstakels gingen. Zo mochten er maar 3 tegelijk op de glijbaan en 1 persoon per monkey bar (die hingen er 4 of 5 naast elkaar).

Vanwege de warmte was er voor extra waterpunten gezorgd. We vonden het wel lang duren tot het eerste waterpunt, maar daarna kwamen er inderdaad voldoende.

De finish kwam heel onverwacht. We kwamen een bocht om en opeens stonden daar een paar dames medailles uit te delen. Voor de vorm hebben we die laatste 10 meter gerend ;).

Voor herhaling vatbaar?

Ik vond het heel leuk om mee te doen. De obstakels waren niet moeilijk en allemaal zonder hulp te doen. Het ontbreken van het wedstrijdelement was misschien wel jammer, ik vind het juist altijd wel leuk om een geode tijd neer te zetten. Nu hebben we nagenoeg de hele route gewandeld. De sfeer was leuk, ook als toeschouwer is dit een leuk evenement. Lekker iedereen door de modder heen zien ploeteren. Ik kan me wel voorstellen dat deze run een stuk minder leuk is als het koud is, je wordt namelijk echt helemaal nat.

Heb jij wel eens meegedaan aan een obstacle run? Welke is jouw favoriet?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s